Morgenboller

Opskrift på MiniGiros morgenboller


ca. 16 stk. 


½ l. lunkent vand


25 g gær (½ pakke)


1 tsk salt


evt. 1 tsk rørsukker


250 g speltmel eller grahamsmel


ca. 350 g sigtet speltmel eller hvedemel



Til den, der gerne vil have friske boller hver morgen i en fart. 

En blød dej giver flade, men saftige boller. 

Er dejen fastere, bliver bollerne højere men knap så saftige. Boller af en blød dej bages godt igennem, da de ellers kan blive klæge.

Vand, gær, salt, sukker og mel røres sammen til en blød dej. Hæver i godt ½-1 time. 

Bollerne sættes på en smurt bageplade med to skeer eller med hænderne, der evt. er dyppet i vand.

Pladen sættes i ovnen med det samme ved 230° i ca. 25 minutter. Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte. De smager pragtfuldt, og her får man rigtigt den gode spelt smag frem.

Tips: Dejen kan med fordel langtidshæve i køleskabet natten over, efter at bollerne er sat på bagepladen afbages de med det samme, brug en 1/4 pakke gær.