Skip til hoved indholdet

Tilsynsrapport

Tilsynsrapport 2023-24

Opfølgende tilsyn med dagtilbuddet MiniGiro – September 2024

Indholdsfortegnelse

Tilsynsrapport 2023-24. 1

Opfølgende tilsyn med dagtilbuddet MiniGiro – September 2024. 1

Fakta om tilsynet i Høje-Taastrup Kommune 2

1. Fakta om dagtilbuddet og deltagere i tilsynet – September 2024 3

2. Generelle bemærkninger – September 2024 3

3. Samlet konklusion på tilsynet – September 2024 4

4. Dagtilbuddets udviklingsfokus for den kommende periode – September 2024 5

5. Ordinær tilsynsdialog med dagtilbuddet MiniGiro – September 2024 5

5a. Deltagere i tilsynsdialogen - November 2023. 6

5b. Generelle bemærkninger - November 2023. 6

5c. Samlet konklusion på tilsynet - November 2023. 6

5d. Dagtilbuddets udviklingsfokus for den kommende periode - November 2023. 7

5e. Tilsynets observationer – November 2023.. 7

5f. Dialog om tilsynets temaer - November 2023.. 8

Fakta om tilsynet i Høje-Taastrup Kommune

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Tilsynet i Høje-Taastrup Kommune er to-årigt med både anmeldte og uanmeldte tilsyn.

Tilsynet i Høje-Taastrup Kommune forløber over to år med uanmeldte observationer i praksis hvert andet år.

Den 2-årige tilsynsperiode omtales hhv. ”År 1” og ”År 2” i tilsynet og følger skoleåret. Forvaltningen kan tillige komme på tilsyn udenfor de planlagte perioder. Det vil fremgå af rapporten, hvilken periode den enkelte vurdering er foretaget i.

Tilsynet består af kontrol og udvikling

Tilsynets observationer og dialoger har både til formål at føre kontrol med dagtilbuddet, som loven foreskriver, og samtidig afdække udviklingsområder til styrkelse af den generelle kvalitet i dagtilbuddet.

Tilsynet afleder anbefalinger til udvikling og kan tillige aflede forvaltningens forventninger om udvikling. Begge dele vil fremgå af tilsynsrapporten.

Mens lederen har ansvar for at efterleve forvaltningens forventninger om udvikling af de områder, der påpeges i tilsynsrapporten, så har lederen mulighed for selv at vurdere, hvilke anbefalinger der inddrages i dagtilbuddets fremadrettede udviklingsfokus.

Observationer med KIDS

Der anvendes KIDS til observationer i praksis og vurdering af det pædagogiske læringsmiljø. Du kan læse mere om KIDS her: KIDS - Dansk Psykologisk Forlag (dpf.dk)

Der afledes et gennemsnit af KIDS vurderingen som indikation for om der overordnet set er grund til bekymring for det pædagogiske læringsmiljø. Det anses for at være bekymrende, hvis gennemsnittet ligger under 60%

Der afledes tillige en gennemsnitlig vurdering af 9 tematiske områder af det pædagogiske læringsmiljø. Hvis gennemsnittet ligger under 60% på en eller flere af disse områder eller der er enkelte items i KIDS materialet af væsentlig betydning, som scorer meget lavt, giver det anledning til en selvstændig vurdering af, om der er grund til bekymring for det pædagogiske læringsmiljø.

Ny beregningsmodel i KIDS

I 2023 udkom en revideret udgave af KIDS med en ny måde at beregne gennemsnit i materialet. De tal der fremgår af denne rapport, er tilpasset den gamle beregningsmodel af hensyn til forvaltningens mulighed for at skabe sammenlignelighed i forhold til seneste KIDS resultater.

I tilsynsåret 2025-26 hvor der på ny føres tilsyn med KIDS observationer, reguleres der herfor, så de fremtidige vurderinger fremstår i overensstemmelse med den nye beregningsmodel.

Skærpet tilsyn

Et dagtilbud kan komme under skærpet tilsyn, hvis forvaltningen finder anledning til bekymring eller alvorlig bekymring for det pædagogiske læringsmiljø eller andre forhold i dagtilbuddet, som sænker kvaliteten af opgaveløsningen i bekymrende grad.

Hvis dagtilbuddet er under skærpet tilsyn, forpligtes forvaltningen til at sikre, at der udfærdiges en handleplan, følges op på aftalerne i handleplanen og gennemføres en ny vurdering.

Ved ’alvorlig bekymring’ involveres forældrebestyrelsen i udarbejdelse af handleplanen.

Det vil fremgå af tilsynsrapporten om dagtilbuddet er under skærpet tilsyn, og om forældrebestyrelsen har været involveret.

Du kan finde mere information om tilsynet i Høje-Taastrup Kommune her:

Tilsyn på 0-6 års området (htk.dk)

1. Fakta om dagtilbuddet og deltagere i tilsynet – September 2024

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Tilsynsrapport

Dagtilbuddet MiniGiro har været under skærpet tilsyn med fokus på daginstitutionens ansvar for at leve op til kravene i lovgivningen og de politiske indsatsområder, samt ledelsens ansvar for at rette op på de bekymrende forhold.

Der har ikke været anledning til bekymring for de pædagogiske læringsmiljøer.

Denne rapport er skrevet på baggrund af en opfølgende tilsynsdialog med ledelsen i MiniGiro.

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Dagtilbudstype

Dagtilbuddet MiniGiro er et selvejende dagtilbud, som har bosæde i bygninger ejet af Novo Nordisk. Dagtilbuddet har udvidet åbningstid fra kl. 6.00-20.00.

Forældresamarbejde

Dagtilbuddet MiniGiro har en forældrebestyrelse, som har ansvaret for at drive institutionen økonomisk, pædagogisk og ledelsesmæssigt.

Observationer i praksis

Ikke relevant for indeværende tilsynsdialog.

Deltagere ved tilsynsdialog med ledelse

Tilsynsførende Rikke Toldam

Pædagogisk leder Majbrit Ibsen

Pædagogisk afdelingsleder Anne Dorthe Walbohm

Dagtilbudschef Maj-Britt Thy

Deltagere ved tilsynsdialog med medarbejdere

Ikke relevant for indeværende tilsynsdialog.

2. Generelle bemærkninger – September 2024

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Generelle bemærkninger

Nyt ejerforhold.

Dagtilbuddet MiniGiro er et selvejende dagtilbud, som hører til i bygninger, som tidligere er ejet af Danske Bank. Bygningen er nu solgt til Novo Nordisk. Novo Nordisk’s overtagelse af ejendommen har medført et større ombygningsarbejde i kontorbygningen og dette har givet omfattende forstyrrelser i dagtilbuddets arbejde på grund af kontinuerlig støj fra byggeriet.

Fravær og personaleomsætning.

Dagtilbuddet har haft en stor personaleomsætning i den forgangne periode, som har krævet en ekstra ledelsesindsats. Der er ligeledes oplevet en del fravær, som har ramt både personale og ledelse. Sammen med ejerskifte og støjgener mm. har dagtilbuddet oplevet en del uro, som nu er ved at falde på plads.

Forvaltningen forventer, at dagtilbuddet fortsætter den gode indsats med fokus på relevant inddragelse af dagtilbuddets bestyrelse, indtil der er etableret og stabiliseret et hensigtsmæssigt niveau for fremmøde, personaleomsætning og trivsel.

Rambøll Dialog.

Dagtilbuddet har et efterslæb på Rambøll Dialog-vurderinger, som bla. anvendes i forældresamtaler. Det anbefales at dagtilbuddet undlader at udarbejde Dialog vurderinger, som er mere end 4-6 måneder forsinkede.

Forvaltningen forventer at dagtilbuddet oparbejder en systematik til håndtering af den fortløbende opgave med at udarbejde årlige Dialog vurderinger i den måned barnet har fødselsdag.

Skriftlig læreplan og skriftlig evaluering af læreplansarbejde.

Dagtilbuddets hjemmeside fungerer ikke og har været ude af drift i en længere periode. Den udarbejdede skriftlige læreplan er derfor gjort tilgængelig i dagtilbuddets indgangsparti.

Det anbefales at dagtilbuddet også gør den skriftlige læreplan tilgængelig på Aula.

Dagtilbuddet har ikke udarbejdet en skriftlig evaluering af læreplansarbejdet. Dette forventer forvaltningen, at dagtilbuddet løser snarest muligt.

Det bemærkes, at regeringen har varslet, at kravet om evaluering af læreplansarbejdet og udarbejdelse af en skriftlig læreplan vil bortfalde, som konsekvens af regeringens forenklingsdagsorden. Arbejdet med justering af loven igangsættes i efteråret 2024. Når den nye lovgivning offentliggøres, træder denne i stedet for ovenstående. Indtil ny lovgivning er offentliggjort, er eksisterende lovgivning dog gældende.

Publicering af tilsynsrapport

Der er indgået aftale med dagtilbuddet om at gøre tilsynsrapporten tilgængelig i indgangspartiet og på Aula, indtil udfordringerne med hjemmesiden er løst. Forvaltningen publicerer tillige tilsynsrapporten på htk.dk.

3. Samlet konklusion på tilsynet – September 2024

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Samlet konklusion på

Tilsynet

Der er mange opgaver der løses godt i dagtilbuddet MiniGiro. Eksempelvis er dagtilbuddet kommet i mål med udarbejdelse og offentliggørelse af en skriftlig læreplan og der er lagt en god plan for udarbejdelse af årlige Dialogprofiler for børnene.

Dagtilbuddet har været igennem en længere periode, som har krævet fokus på både fravær og personaleomsætning, samtidigt med at omfattende forstyrrelser fra byggeri har udfordret vilkårene, for arbejdet med kerneopgaven og de politisk besluttede indsatsområder.

Forvaltningen har tillid til at de planer der er lagt, vil virke efter hensigten. Der er derfor ikke anledning til bekymring og dagtilbuddet er ikke længere under skærpet tilsyn men skal blot have fokus på følgende opmærksomhedspunkter:

  • Forvaltningen forventer, at dagtilbuddet fortsætter den gode indsats for at etablere og stabilisere et hensigtsmæssigt niveau for fremmøde og personaleomsætning. Der forventes relevant involvering fra bestyrelsen, som har personaleansvar.

  • Forvaltningen forventer, at dagtilbuddet gennemfører planen for systematisk udarbejdelse af Rambøll Dialog i barnets fødselsmåned.

  • Forvaltningen forventer, at dagtilbuddet udarbejder en skriftlig evaluering af læreplansarbejdet. Det bemærkes dog, at regeringen har varslet, at kravet om evaluering af læreplansarbejdet og udarbejdelse af en skriftlig læreplan vil bortfalde, som konsekvens af kommende justeringer i lovgivningen.

Forvaltningen samarbejder med dagtilbuddet om opgaverne og er i løbende dialog med dagtilbuddet, med henblik på at afdække behov for eventuelle yderligere tiltag.

4. Dagtilbuddets udviklingsfokus for den kommende periode – September 2024

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Dagtilbuddets udviklingsfokus for perioden 2024-25

Vi vil have fokus på at sikre et velorganiseret samarbejde med dagtilbuddets bestyrelse, med tydelig ansvars- og opgavefordeling, hvor opgaver og eventuelle udfordringer håndteres på en måde, som skaber værdi for praksis.

Vi vil have fokus på at videreudvikle den fine pædagogiske kultur i MiniGiro, hvor der er fokus på faglig undersøgelse og udvikling i det kollegiale fællesskab.

5. Ordinær tilsynsdialog med dagtilbuddet MiniGiro – September 2024

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Tilsynsrapport november 2023

Tilsynets År 1. i skoleåret 2023-24.

Planlagt uanmeldt tilsyn med observationer i praksis samt anmeldte tilsynsdialoger med ledelse og medarbejdere.

5a. Deltagere i tilsynsdialogen - November 2023

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Observationer i praksis

  • Tilsynsførende Iman Hamid

Tilsynsdialog med ledelse

  • Tilsynsførende Rikke Toldam

  • Pædagogisk leder Majbrit Ibsen

  • Dagtilbudschef Maja Wirenfeldt Vad Pedersen

Tilsynsdialog med medarbejdere

  • Tilsynsførende Iman Hamid

  • Fast personale i dagtilbuddet.

(Det tilstræbes at alle faste medarbejdere er til stede, der kan være undtagelser i forbindelse med sygdom, ferie oa.)

  • Dagtilbuddets pædagogiske leder Majbrit Ibsen

5b. Generelle bemærkninger - November 2023

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Generelle bemærkninger vedr. tilsynet i november 2023

Dagtilbuddet MiniGiro har manglet deres hjemmeside i en periode og det har derfor ikke været muligt for tilsynsførende at orientere sig i dagtilbuddets skriftlige læreplan forud for tilsynsdialogen.

Dagtilbuddet har især haft fokus på at lære nye medarbejdere op på en måde, så husets ånd og det fine børnesyn blev bevaret. Det er lykkedes at fastholde en praksis som er rar at besøge og det kan mærkes at der er øje for børnenes perspektiver i den pædagogiske hverdag.

5c. Samlet konklusion på tilsynet - November 2023

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Konklusion på tilsynet

Overordnet set viser observationerne af det pædagogiske læringsmiljø, at der generelt er et godt børneliv og den samlede KIDS score er over grænsen på 60 %.

Samlet set giver de forhold, som tilsynsdialogen har afdækket alligevel anledning til bekymring og dagtilbuddet MiniGiro underlægges nu skærpet tilsyn.

Med det skærpede tilsyn sættes der et generelt fokus på daginstitutionens ansvar for at leve op til kravene i lovgivningen og de politiske indsatsområder og ledelsens ansvar for at rette op på de bekymrende forhold. Der har ikke været anledning til bekymring for de pædagogiske læringsmiljøer.

Et samarbejde mellem forvaltningen og dagtilbuddet MiniGiro er blevet iværksat, og der udarbejdes en handleplan, hvor det bl.a. undersøges hvorledes forvaltningen kan bidrage yderligere til opgaven med at løfte kvaliteten.

5d. Dagtilbuddets udviklingsfokus for den kommende periode - November 2023

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Udviklingsfokus for perioden 2024-25

Vi vil vægte arbejdet med Aktionslæring højt og i den kommende tid udarbejde to planer pr. stue, pr. måned og tage en af dem op på hvert personalemøde.

Aktionsplanerne laves med udgangspunkt i temaer hvor vi scorede lavest i tilsynsrapporten.

Samtidig har vi fokus på at implementere Dialoghjulet i vores forældresamarbejde. Dette vil vi gøre ved at planlægge forældresamtaler tæt på barnets fødselsdag.

5e. Tilsynets observationer – November 2023.

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Samlet vurdering af det pædagogiske læringsmiljø jf. KIDS

Samlet KIDS vurdering er på 73,5%, hvilket ikke giver anledning til bekymring.

Eventuelle bemærkninger vedrørende det pædagogiske læringsmiljø

Kun et enkelt tema ligger under 60%, hvilket ikke giver anledning til bekymring.

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Tema

Score efter beregnings-model, som er sammenlignelig med seneste KIDS observationer

Score efter ny bereg-ningsmodel som er indført i 2023

1

Fysiske omgivelser

78,2%

72,7%

Indendørs

70%

62,5%

Udendørs legeplads

88%

85%

2

Relationer

77%

71,4%

3

Leg og aktivitet

80%

75%

4

Socio-emotionel udvikling

66%

57,5%

5

Demokratisk deltagelse

72,5%

65,5%

6

Erfaringsdannelse, kreativ og kritisk tænkning

58,5%

47,9%

7

Selvet og kroppen

63,6%

54,5%

8

Kommunikation og sprog

80%

75%

9

Opmærksomhed

70%

62,5%

5f. Dialog om tilsynets temaer - November 2023.

AUTOMATISK INDSAT TABEL BESKRIVELSE

Udviklingsfokus for perioden 2021-2023

Der har været en del udskiftning i personalegruppen i forlængelse af en ændring i normeringen så denne nu følger det kommunale gennemsnit.

Som følge heraf har der været fokus på at få nye medarbejdere om bord på en måde så den grundlæggende kultur i MiniGiro er bevaret, herunder MiniGiros børnesyn, hvor man har en nysgerrig og udømmende tilgang til børnenes perspektiver.

Bemærkninger om det pædagogiske læringsmiljø

Den frie leg er en vigtig værdi i MiniGiro. Man er opmærksom på legen, så den kører godt og der leges i små grupper, som børnene selv fordeler sig i.

Det anbefales at have en særlig opmærksomhed på børn i udsatte positioner, når de voksne ikke er deltagende i leg, da forskning viser, at den frie leg kræver mange kompetencer og kan udfordre børnenes deltagelsesmuligheder.

Etablering af evalueringskultur ved Aktionslæring

Der arbejdes med Aktionslæring og det opleves som et godt redskab. De foregår primært på personalemøde.

Det anbefales at dagtilbuddet opkvalificerer arbejdet med Aktionslæring, så det bliver et dynamisk værktøj for udvikling af praksis i den pædagogiske hverdag og en og en måde at arbejde med den pædagogiske læreplan.

Evaluering af læreplansarbejde

Evaluering af læreplansarbejdet er planlagt til et tidspunkt efter indeværende tilsynsdialog og det forventes at forældrebestyrelsen bliver præsenteret for resultatet af evalueringen i december 2023.

Forvaltningen forventer at evaluering af læreplansarbejdet offentliggøres jf. lovgivning på området og at dette sker hurtigst muligt.

Forvaltningen har tilbudt dagtilbuddet praktisk hjælp til at lægge evalueringen på hjemmesiden.

Skriftlig læreplan

Dagtilbuddets læreplan er skrevet af den pædagogiske leder i samarbejde med en pædagog. Det forventes at den bringes til drøftelse i forældrebestyrelsen og offentliggøres i december måned 2023.

Den skriftlige læreplan sættes til dialog i personalegruppen i marts 2024.

Forvaltningen forventer at den nye skriftlige læreplan, af juli 2023, udarbejdes og offentliggøres jf. lovgivning på området og at dette gøres hurtigst mulig. Dette indebærer genetablering af dagtilbuddets hjemmeside eller som minimum at den skriftlige læreplan gøres tilgængelig for offentligheden lokalt i dagtilbuddet.

Såfremt hjemmesiden genetableres, har forvaltningen tilbudt dagtilbuddet praktisk hjælp til at lægge den skriftlige læreplan på hjemmesiden.

Inddragelse af forældrebestyrelse i læreplansarbejdet

Dagtilbuddet vurderer at der er et godt generelt forældresamarbejde. Forældrebestyrelsen har dog ikke været formelt inddraget i læreplansarbejdet.

Forvaltningen forventer at forældrebestyrelsen inddrages i læreplansarbejdet, herunder inddragelse i udvælgelse af udviklingsfokus, jf. lovgivning på området.

Forvaltningen har stillet kompetencer til rådighed for kvalificering af samarbejdet med forældrebestyrelsen om læreplansarbejdet.

10 principper for forældresamarbejde

Dagtilbuddet vurderer at der er et godt generelt forældresamarbejde. Der arbejdes dog ikke med kommunens 10 principper for forældresamarbejde.

Det anbefales at dagtilbuddet orienterer sig i de 10 principper for forældresamarbejde som hjælp til at vurdere om der er områder af forældresamarbejdet, som kan styrkes.

Inddragelse af forældre i børnenes læring

Dagtilbuddet prioriterer stor ærlighed i samarbejdet med forældrene om børnenes følelsesmæssige udvikling, lyst til at lære, trivsel og andet. Der investeres en del tid til kommunikation med forældre.

Anvendelse af Rambøll Dialog som værktøj for ligeværdige forældresamtaler

Forældres engagement i anvendelse af Rambøll Dialog

Dagtilbuddets arbejde med Rambøll Dialog

Der er skabt opmærksomhed i dagtilbuddet om, at de skal gennemføre dialog profiler på børnene, ved 10 mnd. alder, 2 års alder, når børnene er på vej i børnehave, 4 års alder og når børnene er på vej i skole. Det anbefales at lægge samtalen i forbindelse med barnets fødselsdag.

Forvaltningen forventer, at dagtilbuddet iværksætter de nødvendige initiativer til anvendelse af Rambøll Dialog. Forvaltningen har stillet kompetencer til rådighed for relevant opkvalificering.

Uddannelsesniveau i dagtilbuddet

Der er en god balance mellem medhjælpere og pædagoguddannet personale i dagtilbuddet.

Kompetenceudvikling og lokale lærende arbejdsfællesskaber

Dagtilbuddet har deltaget på en uddannelse for sprogvejledere som er udbudt af forvaltningen og der er planer om, at få endnu en deltager på uddannelse.

Dagtilbuddet er optaget af, at skabe flere kompetenceudviklingsmuligheder for faste medarbejdere i de kommende år.

Det anbefales at dagtilbuddet gør brug af de gratis kompetenceudviklingsforløb, som forvaltningen løbende udbyder.

Personale-sammensætning

Der er en god personalesammensætning i dagtilbuddet.

Fremmøde, personaleomsætning og fortsat engagement

Dagtilbuddet har prioriteret indsatser vedr. sygefravær over en længere periode. Der opleves en vis fremgang men der er fortsat behov for at prioritere indsatsen.

Det anbefales at dagtilbuddet indleder samarbejde med jobcenteret som kan bidrage til opgaveløsningen, bla. i forbindelse med kroniske lidelser.

Det anbefales ligeledes at dagtilbuddet foretager en afvejning mellem ledelsens pædagogiske arbejde og den strategiske ledelse under perioder med øget fraværsbelastning så den ledelsesmæssige beslutnings- og handlekraft forbliver intakt.

Kontakt

Daginstitutionen MiniGiro

Dalberg strøget 15, 2630 Taastrup

Leder: Majbrit Ibsen
E- mail: majbritib@htk.dk

Telefon: 43 35 34 75

Mandag - torsdag:

Kl. 05:45 - 20:15

Fredag:

Kl. 05:45 - 20.05

Læs mere om lukkedagene